Potřebujeme:
- lněné semínko
- trochu oleje
- sůl
Příprava:
Nachystejte si hlubší pánev s pokličkou a mírně ji pokapejte olejem. Opražte lněné semínko, pánev je přitom třeba neustále promíchávat, protřepávat s ní, aby se semínko nepřipálilo.
Semínko brzy začne praskat, uslyšíte ho narážet do pokličky. Ještě chvilku ho pražte a poté odstavte. Po celou dobu s pánví pohybujte, aby se semínko nepřipálilo.
Nakonec ho můžete trochu posolit.
Nenechte si to pro sebe
Podělte se s přáteli o recepty pro zdraví a pohodu na sítích! Budou rádi.
[…] Pražená semínka jsou tradiční pochoutkou. A pražit se samozřejmě dají i ta lněná. Stačí je nechat chvilku na rozpálené pánvičce, příp. posolit a okořenit. Detailní návod a recept tady. […]